Burotartemisia
vulgaris
Beskrivelse Burot er fetteren til malurt. Den vokser
omtrent over alt, og de fleste kjenner den nok best fra pollenvarslinga for
allergikere. Jeg vet ikke om burotdram gir noe utslag for allergikere, men jeg
betviler det.

Burot gir nok ikke den aller mest eksklusive drammen, men en helt
grei bitterdram, som vinner på å lagres. Dette er nok ikke den
essensen du trenger veldig mye av.
To individer av burot kan ha ganske stor variasjon i smaken. Lukt
og smak deg fram når du plukker den, og plukk de plantene du synes har
best aroma.
Metode Det er burotblomster som brukes. Plukk dem i
juli eller august og det er lett å bare rive de små kulene av
stilken, om du får med noen av de små bladene som sitter sammen med
blomstene gjør det ikke noe. Hvis du fyller et lite glass med
burotblomster og dekker det med sprit får du en sterk essens. Det beste
er nok å fylle på omtrent dobbelt mengde sprit i forhold til
blomster.
Trekketid Tre til fire dager
Tynning Jeg har funnet ut at jeg liker den best med
fortynning ca. 1:12
Lagring Smak gjerne på den med en gang, men etter
ett år er den mer avrundet og kan minne om en snål bastard av
ryllik og malurt.
Lenker:
|