Burot

artemisia vulgaris

Beskrivelse
Burot er fetteren til malurt. Den vokser omtrent over alt, og de fleste kjenner den nok best fra pollenvarslinga for allergikere. Jeg vet ikke om burotdram gir noe utslag for allergikere, men jeg betviler det. Artemisia vulgaris

Burot gir nok ikke den aller mest eksklusive drammen, men en helt grei bitterdram, som vinner på å lagres. Dette er nok ikke den essensen du trenger veldig mye av.

To individer av burot kan ha ganske stor variasjon i smaken. Lukt og smak deg fram når du plukker den, og plukk de plantene du synes har best aroma.

Metode
Det er burotblomster som brukes. Plukk dem i juli eller august og det er lett å bare rive de små kulene av stilken, om du får med noen av de små bladene som sitter sammen med blomstene gjør det ikke noe. Hvis du fyller et lite glass med burotblomster og dekker det med sprit får du en sterk essens. Det beste er nok å fylle på omtrent dobbelt mengde sprit i forhold til blomster.

Trekketid
Tre til fire dager

Tynning
Jeg har funnet ut at jeg liker den best med fortynning ca. 1:12

Lagring
Smak gjerne på den med en gang, men etter ett år er den mer avrundet og kan minne om en snål bastard av ryllik og malurt.

Lenker: