GulmaureGalium
verum
Beskrivelse Gulmauren gir en nydelig dram,
som smaker skikkelig sommer. Den har raskt blitt en av mine favoritter, jeg vet
også at mange ikke synes noe om den. Dette er en plante som inneholder
kumarin. Dersom man plukker den for sent eller tørker den før man
legger den på sprit vil den få en smak av nyslått høy.
Noen liker denne smaken, men det anbefales likevel å ikke tørke
den.
Metode Plukk av de gule blomstene nesten med en gang de
springer ut, og legg dem direkte på et glass med 40 % sprit. Prøv
å få med så lite som mulig av stengelen og de tynne
bladene.
Trekketid Trekketiden behøver ikke være mer
enn ett døgn, essensen blir sterk nok i masseveis da.
Tynning Denne drammen har et slags brekk, der den gode
smaken kommer fram først ved kraftig fortynning. Begynn gjerne med 1:12
eller mer.
Lagring Den helt ferske gulmauredrammen er svært
god, men Glob hevder at den karakteristiske smaken kommer enda bedre fram ved
langvarig lagring. Jeg har ikke opplevd det samme, jeg foretrekker den nylaget.
Det gir en skikkelig god sommerfølelse når den nylagete
gulmauredrammen kan smakes for første gang en julikveld.
Lenker:
|