KongslysVerbascum sp. (V. nigrum)
Beskrivelse Etter min mening er
denne blant de bedre blomsterdrammene. Fargen blir knallgul og smaken lun og
søt. Mørkkongslys er relativt vanlig i solrike enger her på
østlandet, og den er lett å kjenne igjen på de lilla
små duskene i blomsten. Filkongslys er ikke like vanlig og har heller
ingen lilla dusker.
Jeg har brukt mørkkongslys (V. nigrum) til min dram, men
filtkongslys (V. thapsus), skal gi omtrent akkurat samme drammen. Filtkongslys
er også mer omtalt i naturmedisinske kilder.
Metode Pell blomstene av de store stakene når de
dukker opp rundt midten av juli. Legg dem på et syltetøysglass og
dekk dem med 40 % sprit. La det hele trekke mørkt. Du vil ikke
ødelegge den sterke fargen ved å utsette den for unødvendig
lys.
Jeg synes konglysdrammen gjør seg best på tungen hvis
den ikke er så alkoholsterk. Den flasken jeg har til rådighet er
tynnet ned til ca. 36 %.
Trekketid 3 - 5 dager
Tynning Jeg tynnet min ca. 1:6
Lagring Drikk den nysilt og ung, den vil tape seg
relativt raskt i ferdig uttynnet dram.
Lenker:
Publisert 24.09.07
|