Løpstikke
(Løvstikke)Levisticum officinalis
Beskrivelse Løpstikke vokser ikke vilt i Norge,
men det er ganske vanlig å dyrke den. Som man ser av det latiske navnet
har den historisk vært en anerkjent medisinplante. Til dram kan bruke
både frø og blader. Jeg har bare brukt blader.
Det er en klassisk suppe-urt, med litt både selleri- og
buljong-aktig smak. Den dukker av og til opp som drammekrydder, men Glob nevner
kun at han ikke liker denne drammen noe særlig. Det er nok en dram som
ikke alle faller for umiddelbart. Men den oppgis flere steder som velegnet for
blandingssnapser.
Metode Plukk friske unge løvstikkeblader og dekk
dem med 40 % sprit på et glass.
Trekketid 4 - 6 dager
Tynning Bør tynnes relativt mye, begynn med 1:10
og smak deg fram.
Lagring Løvstikkesmaken er alltid til stede selv
om den blir vennligere med tiden.
Lenker:
|