Reinfann

Tanacetum vulgare

Beskrivelse
Det blir best dram av bare blomstene, men det er også mulig å bruke blader. Reinfann tåler forurenset luft godt, og man finner den gjerne i veikanter langs sterkt trafikkerte veier, der andre planter bukker under. Ikke bruk slike trafikkskadde planter til dram.

Munkereinfann (var. crispum) gir også en god dram, men noe annerledes. Tanacetum vulgareDen ligner litt mer på kamille i smaken. Best i denne slekta, Tanacetum, er etter min mening matrem (T. parthenium).
Se omtale av matremdram

Metode
Klipp av blomster når de blomstrer på sensommeren og dekk dem med 40 % sprit i et lukket glass. Bladene kan også brukes enten alene eller sammen med blomster og gjør smaken noe skarpere og mer krydret. Nydelig dram blir det uansett.

Trekketid
3 - 4 dager

Tynning
Det blir en sterk essens og man kan trygt begynne tynningen med 1:15

Lagring
Den blir som de fleste bitre drammer mye bedre ved lagring, ett år gjør mye.

Lenker:

Publisert 07.01.2007