ReinfannTanacetum vulgare
Beskrivelse Det blir best dram av bare blomstene, men
det er også mulig å bruke blader. Reinfann tåler forurenset
luft godt, og man finner den gjerne i veikanter langs sterkt trafikkerte veier,
der andre planter bukker under. Ikke bruk slike trafikkskadde planter til
dram.
Munkereinfann (var. crispum) gir også en god dram, men noe
annerledes.
Den ligner litt mer
på kamille i smaken. Best i denne slekta, Tanacetum, er etter min mening
matrem (T. parthenium). Se omtale av
matremdram
Metode Klipp av blomster når de blomstrer
på sensommeren og dekk dem med 40 % sprit i et lukket glass. Bladene kan
også brukes enten alene eller sammen med blomster og gjør smaken
noe skarpere og mer krydret. Nydelig dram blir det uansett.
Trekketid 3 - 4 dager
Tynning Det blir en sterk essens og man kan trygt
begynne tynningen med 1:15
Lagring Den blir som de fleste bitre drammer mye bedre
ved lagring, ett år gjør mye.
Lenker:
Publisert 07.01.2007
|