SisselrotPolypodium vulgareBeskrivelse Jeg hadde aldri sett beskrivelse av sisselrotdram noe annet sted, men det slo meg en dag jeg så dem stå der i fjellskrenten og jeg tenkte på hvordan vi tygget disse beske søte røttene som små, at den måtte da være utmerket til å lage dram av. Første gang jeg laget denne drammen ble jeg i første omgang litt skuffet. Den hadde veldig rå og beskt karakter, og i ettersmaken kunne man kjenne hint av slike gammeldagse små lakrispastiller, slike som så ut som muselort. Jeg fant etter hvert ut at den må fortynnes svært mye. Den har et slags brekk der den går fra å smake søtt, bittert og plantesaft-aktig, til å bli en god krydret lakrisdram. Nøkkelen ligger i å finne dette brekket, 1:20 er et sted å begynne. Jeg synes den blir en meget god dram, som jeg opplever som mer raffinert enn tradisjonelt anis-brennevin, men litt i samme gate. Nesten uansett hvor mye man tynner den virker den søt, som om den var tilsatt sukker. Metode Trekketid Tynning Lagring Lenker:
|