SkrubbærCornaceae suecica
Beskrivelse Disse bærene omtales de fleste steder
som helt ubrukelige. De er luftige, melne og smaker omtrent ingen ting. Bare
fuglene spiser dem, og de gir en dram som i første omgang ikke er blant
de beste, knapt drikkelig.
Det er altså en dram for den tålmodige. Den smaker
ganske kvalmt i nesten ett år, før noe løsner, og den blir
ganske god.
Metode Legg bærene på sprit i et glass.
Bruk et lite glass så lokket holder bærene nedi væsken,
ellers flyter de opp.
Trekketid Jeg har brukt ca. 3 uker.
Tynning Ca. 1:2, smak den gjerne til litt sterk, for en
god del smak forsvinner når den må lagres i minst ett år.
Lagring Etter sirka ett års lagring (ferdig
utblandet dram i romtemperatur med lite luft i flasken, lagt på 40 %
potetvodka), endrer den litt kvalmende skrubbær-smaken seg til noe mer
søtlig, som kan ligne madeirisering. Da blir dette en utmerket dram. Den
kan faktisk minne litt om soldugg-dram.
Lenker:
|