Skrubbær

Cornaceae suecica

Beskrivelse
Disse bærene omtales de fleste steder som helt ubrukelige. De er luftige, melne og smaker omtrent ingen ting. Bare fuglene spiser dem, og de gir en dram som i første omgang ikke er blant de beste, knapt drikkelig.

Det er altså en dram for den tålmodige. Den smaker ganske kvalmt i nesten ett år, før noe løsner, og den blir ganske god.

Metode
Legg bærene på sprit i et glass. Bruk et lite glass så lokket holder bærene nedi væsken, ellers flyter de opp.

Trekketid
Jeg har brukt ca. 3 uker.

Tynning
Ca. 1:2, smak den gjerne til litt sterk, for en god del smak forsvinner når den må lagres i minst ett år.

Lagring
Etter sirka ett års lagring (ferdig utblandet dram i romtemperatur med lite luft i flasken, lagt på 40 % potetvodka), endrer den litt kvalmende skrubbær-smaken seg til noe mer søtlig, som kan ligne madeirisering. Da blir dette en utmerket dram. Den kan faktisk minne litt om soldugg-dram.


Lenker: