TeiebærRubus saxatilis
Beskrivelse Teiebær eller tågebær, som
de også kalles, er ganske vanlige over nesten hele landet, men det er
sjelden man finner store mengder av dem. Det er kanskje
derfor de er lite brukt til saft og syltetøy e.l. som vi er vant til at
våre øvrige ville bær brukes til. Til dram trenger vi ikke
like store mengder og teiebær egner seg godt.
Bærene smaker omtrent som rips, men er nok ikke like sure.
Det er nok vanligere å bruke dem i likør enn dram, men med et
års lagring blir det en utmerket dram.
Metode Fyll et glass med teiebær og dekk dem med
sterk sprit, gjerne 50 %, for det er mye vann i bærene. Eventuelt kan
bærene tørkes på svak varme i ovnen og dekkes med 40 %
sprit.
Trekketid Jeg anbefaler å trekke dem i minst tre
måneder.
Tynning Som de fleste vannrike bær bør de
ikke tynnes så mye, prøv med 1:2.
Lagring Det er sure bær, og den gode smaken kommer
best fram etter et års lagring.
Lenker:
|